Çikolata endüstrisinin abartılı çocuğu Pralin; Söylentiye göre 17. yüzyıl. Fransa'nın kraliyet şefi Lassagne'nin alt kadrosunda çalışan bir şefin bademleri çikolata ile kaplaması ve üzerine karamelize şeker dökmesiyle başlar. Tesadüfen tanık olunan bu operasyon; Pralin, çikolata fikrini doğurdu. Fransa'dan Amerika Birleşik Devletleri'ne göçmen yerleşimleriyle bu açıklama Louisiana bölgesine taşındı. 19. yüzyıl. Ceviz, badem yerini New Orleans şeflerine bıraktı ve tarifi krema eklenerek revize edildi. Bugün iki tür pralin vardır; Biri orijinal Fransız badem bazlı pralin, diğeri ise ABD ceviz bazlı pralin ve sonradan krema eklenmiş. İki farklı Pralinin doğuş nedeni, iki ülkenin bitki örtüsünde ceviz ve badem ağacının rolüdür. https://www.anabolickapinda6.com/ https://antikaesyaalanlar.web.tr/ https://anabolic-steroid-anabolic-steroids.com/ https://kayserilazerepilasyon.web.tr/ https://mistikbeauty.com/ https://otomatikbacklink.com/ https://haberdiyarbakir.gen.tr/ https://
Yorumlar
Yorum Gönder